Congresul Cybersecurity în România

CyberSecurityAflat deja la a doua ediție, Congresul Cybersecurity în România va avea loc la Sibiu, în perioada 2-3 octombrie a.c.

Organizat în partenariat cu International Telecommunication Union (ITU, ONU-Geneva), Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetica (CERT-RO) și sub egida Ambasada Elveției în România, “Cybersecurity in Romania” este conceput ca o platformă de dialog public-privat, la nivel regional – central european -, în domeniul cyber și are ca scop conturarea unei perspective macro-regionale a ceea ce reprezintă cea mai mare provocare a momentului – securitatea cibernetică.

Evenimentul reunește 74 de speakeri reprezentând instituții publice sau companii private din 29 de țări: vorbitori proeminenți, atât din sectorul public cât și din cel privat, români, dar și din țările din regiune (Bulgaria, Moldova, Ucraina, Slovenia, Croația, Cehia). România va fi reprezentată de unele dintre cele mai de seamă persoane cu atribuții în domeniul securității cibernetice.

De asemenea, grație partenariatului cu ITU, la congres vor participa și vorbitori de renume din partea unor instituții și grupuri de cercetare din străinătate care vor prezenta contextul general și exemple de bune practici.

Cybersecurity in Romania este deschis unui numar cât mai mare de persoane de decizie din rândul întreprinderilor, scopul fiind acela de a înţelege şi a conştientiza fenomenele şi riscurile la care sunt expuşi toţi utilizatorii de Internet și impactul pe care îl poate avea un atac cibernetic în viaţa personală şi profesională a fiecăruia.

Fără a-și propune să fie un eveniment de marketing, Congresul este neutru, oferind astfel o platformă interactivă de dialog între decidenți și specialiștii IT. Prin intermediul unor workshop-uri specifice se urmărește realizarea unei dezbateri, astfel încât să se realizeze o înțelegere de 360° a principiilor celor mai noi probleme de securitate, a modurilor de preîntâmpinare a acestora și a modurilor în care acestea sunt abordate în diferite țări, pentru a putea fi implementate în propriile instituții și companii.

Ediția din luna octombrie a acestui an a Cybersecurity in Romaniaaduce o premieră în România: o zi de training pre-conferință (1 octombrie a.c.) pentru persoanele de decizie care nu au o pregătire tehnică. În acest mod, oamenii de afaceri vor putea profita din plin de conferință și vor putea gândi imediat măsurile potrivite care trebuie luate în privința propriilor afaceri. Aceasta va fi o zi de pregătire intensivă, cu intervenții din România și din străinătate, care va introduce participanții în complexitatea problemelor, de la business intelligence, la legislație și de la organizarea resurselor umane la riscuri și cazuri reale de atacuri interne și externe.

Evenimentul este organizat de către Swiss WebAcademy (SWA) – o asociație profesională româno-elvețiană, împreună cu Security Brokers (Italia), ASIA și Agora Group. Înființată în 2012, SWA a devenit un promotor al tehnologiilor web în domeniul economic și instituțional din România. În ultimii 2 ani peste 120 de români au fost specializați, la Sibiu, în domeniile Web Design și Programare Web, prin cursuri care beneficiază de expertiză elvețiană și care sunt susținute de traineri atestați de Haute Ecole ARC (Ecole d’Ingénieurs, Neuchâtel, Elveția).

Evenimentul este organizat cu sprijinul: Consiliul Județean Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Dell Security, Q-East, CertSIGN, Bitdefender, precum și de alți parteneri din mediu privat.

Pentru detalii suplimentare vizitați: https://cybersecurity-romania.ro/

Sursa foto: www.cybersecurity-romania.ro
Sursa articolului: www.cybersecurity-romania.ro

Etichete:

Site găzduit de RedHost.ro