Platforma Criminalitatea-Informatică.ro

Platforma www.criminalitatea-informatica.ro a fost dezvoltată în cadrul proiectului Protejarea sistemelor informatice împotriva fenomenului de criminalitate informatică. Obiectivul proiectului a fost dezvoltarea unei platforme de comunicare a informațiilor de interes major privind atacurile informatice de ultimă oră și mijloace de protecție împotriva acestora pentru a oferi publicului larg metode cât mai eficiente de prevenire și combatere a fenomenului de criminalitate informatică. Proiectul a fost coordonat de Lect.dr.ing. Ioan-Cosmin MIHAI.

Platforma pune accentul pe fenomenul de criminalitate informatică, prezintă publicații și evenimente (sesiuni de comunicări științifice, conferințe, seminarii, workshop-uri etc.) din domeniul criminalității informatice, instrumente utile în investigațiile on-line, forum de discuții.

criminalitatea-informatica.ro

Portalul www.criminalitatea-informatica.ro conține următoarele categorii:

  • Alerte de securitate;
  • Legislație privind criminalitatea informatică;
  • Vulnerabilități ale sistemului informatic;
  • Infracțiuni informatice;
  • Tipuri de atacuri întâlnite pe Internet;
  • Tehnici de investigare a infracțiunilor informatice;
  • Metode de prevenire și combatere a criminalității informatice;
  • Metode tehnice de securizare a sistemelor informatice;
  • Știri de ultimă oră din domeniul criminalității informatice.

Portalul constituie o platformă de comunicare între specialiștii din domeniul investigării criminalității informatice și utilizatorii interesați să-și îmbunătățească sau să-și actualizeze cunoștințele în domeniu. Portalul prezintă ultimele noutăți în domeniul atacurilor on-line, vulnerabilităților aplicațiilor software sau investigării infracțiunilor informatice pentru prevenirea și combaterea fenomenului de criminalitate informatică.

Platforma www. criminalitatea-informatica.ro pune la dispoziție un forum de discuții pentru a încuraja comunicarea între utilizatorii interesați în domeniul criminalității informației.

CI-forum

Portalul www.criminalitatea-informatica.ro a fost dezvoltat sub egida ARASEC – Asociația Română pentru Asigurarea Securității Informației și reprezintă canalul oficial al Asociației pentru informarea în domeniul criminalității informatice.

Site găzduit de RedHost.ro