Luna Securității Cibernetice (ECSM)

Agenția Europeană pentru Securitatea Rețelelor Informatice şi a Datelor  (ENISA), Comisia Europeană DG CONNECT şi partenerii  acestora lansează oficial pe data de 30 Septembrie 2016, Luna Europeană a Securității Cibernetice (European Cyber Security Month – ECSM).  Evenimentul oficial de deschidere va avea loc astăzi, la sediul European Banking Federation din Bruxelles. CERT-RO este coordonator național al campaniei ECSM  în România.

ECSM este o campanie a UE de promovare a securității cibernetice  în rândul cetățenilor şi urmăreşte schimbarea percepției asupra amenințărilor informatice, prin intermediul promovării conceptului de securitate a datelor şi a informațiilor, prin educație, schimbul de bune practici şi competiții.

Anul acesta, campania de conștientizare cu privire la importanța securității cibernetice se concentrează pe 4 teme de securitate, corespondente fiecărei săptămâni din luna octombrie:

  1. Securitatea în domeniul bancar (3-7 octombrie)
  2. Siguranța cibernetică (10-14 octombrie)
  3. Educația de securitate cibernetică (17-21 octombrie)
  4. Malware-ul pentru dispozitivele mobile (24-28 octombrie)

Mesajul general al campaniei de anulș acesta este următorul:“Securitatea cibernetică este o responsabilitate comună: STOP. ANALIZEAZĂ. CONECTEAZĂ.” (“Cyber security is a shared responsibility: STOP. THINK. CONNECT.”)

 

Sursa articolului: www.cert.ro

Etichete:
Site găzduit de RedHost.ro