Conferința „Noile provocări globale de securitate cibernetică 2016”

Cea de-a șasea conferință „Noile provocări globale de securitate cibernetică” a fost organizată de CERT-RO alături de Ambasada Statelor Unite ale Americii la București în perioada 03-04 octombrie 2016. ARASEC – Asociația Română pentru Asigurarea Securității Informației a fost reprezentată la acest eveniment de domnul conf.dr.ing. Ioan-Cosmin MIHAI – vicepreședintele ARASEC.

La acest eveniment au participat aproximativ 300 de invitați din ţară şi din străinătate, delegați ai unor structuri de tip CERT din Europa sau Asia, factori de decizie din structurile de securitate națională și din administrația publică, precum și reprezentanți ai companiilor private și de stat, ai societății civile și ai mediului academic.

CERT-RO

Evenimentul, desfășurat pe parcursul a două zile la hotelul JW Marriott din București, s-a bucurat de un interes sporit din partea comunității de securitate cibernetică. Speakeri de notorietate internațională precum Eugene Kaspersky, Ramses Gallego, Robert Kosla sau Peter Traven au inițiat dezbateri interesante și constructive cu publicul participant.

Conferința s-a încheiat cu un angajament luat de CERT-RO de a organiza anul viitor un congres de securitate cibernetică dedicat tuturor componentelor securității cibernetice. Congresul se va desfășura sub logo-ul ”30 în 3” și va viza securitatea rețelelor și informațiilor, criminalitatea informatică și apărarea cibernetică, în trei zile din cele 30 ale lunii europene de securitate cibernetică (ECSM).

Sursa articolului: www.cert.ro

Etichete:
Site găzduit de RedHost.ro