Numărul 1/2013 al revistei IJISC a fost publicat

Numărul 1/2013 al revistei IJISC – International Journal of Information Security and Cybercrime a fost publicat.

IJISC-V2-I1

Revista „International Journal of Information Security and Cybercrime” este o publicație semestrială editată de Asociația Română pentru Asigurarea Securității Informației în colaborare cu cadre universitare din Departamentul de Poliție al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” și Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității POLITEHNICA București. Revista are ca scop analizarea securității informației, a sistemelor informatice și a comunicațiilor și identificarea noilor valențe ale fenomenului de criminalitate informatică.

În cadrul secțiunii Cyber-Attacks Evolution and Cybercrime Trends, Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT-RO a întocmit o analiză a incidentelor de securitate cibernetică pe trimestrul I al anului 2013. La nivelul CERT-RO a fost implementată o procedură pentru gestionarea incidentelor de securitate cibernetică şi se află în fază de dezvoltare Sistemul de alertă timpurie şi informare în timp real privind incidentele de securitate cibernetică – SAT, în prezent fiind operaţional punctul de contact pentru colectarea sesizărilor/alertelor şi informaţiilor despre incidente de securitate cibernetică atât automatizat, cât şi prin comunicare directă, în funcţie de natura incidentului. Pe baza alertelor semnalate, provenite de la diferite entități sau de la partenerii cu care CERT-RO colaborează, situatia victimelor afectate de incidentele cibernetice în primul trimestru al anului 2013 este prezentată în cadrul articolului Analysis of Cyber Security Incidents First Quarter of 2013.

În cadrul secțiunii Book Reviews and Conferences Analysis este prezentată cartea „Servicii Internet„, scrisă de membri ai Asociației Române pentru Asigurarea Securității Informației – Angelica-Beatrice BACIVAROV, Costel CIUCHI și Gabriel PETRICĂ. Cartea prezintă o imagine de ansamblu a conceptului Internet: scop, mijloace tehnice, servicii, protocoale, aplicatii, riscuri de securitate și vulnerabilități.

Sursa foto: www.ijisc.com
Sursa articolului: www.ijisc.com