Summit-ul CyberCentral 2018

În perioada 11-13 aprilie 2018, s-a desfășurat cea de a 8 – a editie a Summit-ului CyberCentral, organizata de EBCG – European Business Conferences Group în Praga, Republica Cehă. Asociația Română pentru Asigurarea Securității Informației (ARASEC) a fost reprezentată la acest eveniment de domnul conf.dr.ing. Ioan-Cosmin MIHAI – Vicepreședinte ARASEC, în calitate de speaker și expert al Centrului Român de Excelență în Cybercrime (CYBEREX).

Summit-ul CyberCentral este dedicat reunirii experților de vârf în sectoarele IT și cybersecurity. Este un forum pentru practicieni și prezentatori influenți din industrie pentru a face schimb de informații, idei, povestiri de afaceri și soluții practice la problemele comune în cadrul profesiei. În Praga, s-au adunat peste 100 de participanți pentru a lua parte la prezentări, workshop-uri și la efectuarea de analize strategice în cadrul unor studii de caz, împreună cu prelegeri axate pe aspectul tehnic al lucrurilor. Programul a fost structurat de-a lungul a trei fluxuri pe care participanții l-au putut alege, facilitând alegerea participanților la care evenimente sa ia parte. Mai mult de 30 de vorbitori au ajutat liderii industriei să se pregătească mai bine pentru anul 2018 prin furnizarea a 37 de soluții strategice și tehnice în decursul celor 3 zile de la conferință.

Domnul conf.univ.dr. Ioan-Cosmin MIHAI a organizat, în calitate de expert al Centrului Român de Excelență în Cybercrime – CYBEREX, un workshop de 4 ore intitulat ,,Social Engineering on a Corporate Scale”. Workshop-ul a fost susținut de prezentări, demonstrații practice și exerciții, contribuind în acest fel la o mai bună pregătire a profesioniștilor din Europa în investigarea atacurilor cibernetice.


Foto: Domnul conf.univ.dr. Ioan-Cosmin MIHAI a susținut și o prelegere în cadrul căreia au fost analizate cele mai noi amenințări întâlnite în spațiul cibernetic și necesitatea planurilor de recuperare în caz de dezastru.

Pe durata summit-ului CyberCentral 2018 s-au abordat subiecte legate de amenințările cibernetice actuale, identificarea unor politici publice internaționale referitoare la problematica atacurilor cibernetice, vulnerabilizarea infrastructurilor critice, măsurile necesare de conștientizare și prevenție, precum și tendințele în criminalitatea informatică pentru anii următori.

Evenimentul s-a adresat autorităților și instituțiilor publice din Europa, furnizorilor de servicii și infrastructură IT&C, companiilor ce prelucrează date cu caracter personal, companiilor de comerț online sau de servicii financiare, precum și consultanților în securitate cibernetică.

Etichete:

Site găzduit de RedHost.ro