Conferința eHealth Italia-România

În data de 14 mai 2015 a avut loc Conferința eHealth Italia-România. Evenimentul a fost organizat de către Agora Group, în colaborare cu e-Sanit@, Ambienti Digitali, Swiss WebAcademy, Cybersecurity in Romania și Computerworld Romania. ARASEC – Asociația Română pentru Asigurarea Securității Informației a fost reprezentată la acest eveniment de domnul lect.dr.ing. Ioan-Cosmin MIHAI – vicepreședinte ARASEC.

eHealth

În premieră, conferința din acest an a fost o ediție bilaterală Italia – România, din dorința de a realiza un schimb de experiență benefic, de a multiplica rezultatele pozitive obținute de fiecare dintre cele două țări, de a evita repetarea unor greșeli și de a explora posibilitățile de colaborare transfrontalieră și de realizare a unor proiecte comune, în special în cadrul programului de cercetare și inovare Horizon 2020, al Uniunii Europene.

Tema principală a evenimentului a avut ca scop principal aducerea la masa dezbaterilor a specialiștilor în domeniul medical, discuțiile concentrându-se pe oportunitățile de cooperare transfrontalieră și pe problemele și soluţiile de securitate în domeniul eHealth.

eHealth

Evenimentul, destinat grupului țintă implicat în activitățile de sănătate, a oferit cadrul adecvat pentru schimburile de idei, exprimarea opiniilor şi comunicarea celor mai noi soluții în domeniul eHealth. Subiectele ce au fost dezbătute în cadrul acestei ediții au fost:

  • soluții integrate și bune practici în eHealth – proiecte regionale și naționale;
  • asigurarea confidențialității datelor pacienților și protejarea lor împotriva utilizării neautorizate a acestor date;
  • soluții de telemedicină;
  • registre naționale ale pacienților;
  • soluții de finanțare pentru proiecte eHealth;
  • platforme digitale pentru mobilitate transfrontalieră.

În a doua jumătate a zilei au fost organizate două workshop-uri în paralel cu următoarele tematici:

  • oportunități de cooperare transfrontalieră și proiecte Horizon 2020, posibilități de afaceri Italia-România;
  • probleme şi soluţii de securitate în domeniul eHealth.

eHealth

Workshop-urile au oferit prilejul pentru un schimb reciproc şi constructiv de idei prin intermediul cărora au fost relevate noi modalități prin care se poate oferi un plus de calitate echipamentelor medicale, astfel încât activitatea din domeniul sănătății să se desfăşoare la nivelul standardelor europene. Aspectele de actualitate au suscitat interesul participanților şi au generat dezbateri vii şi abordări solid fundamentate, dintre cele mai diverse.

Seria conferințelor eHealth reprezintă deja o tradiție în cadrul evenimentelor organizate de Agora, fiind cea mai dinamică inițiativă de acest tip apărută şi susținută constant în ultimii ani. Conferința a creat cadrul adecvat pentru exprimarea unor idei novatoare şi pentru diseminarea celor mai bune soluții integrate și bune practici în eHealth.

Sursa foto: www.agora.ro
Sursa articolului: www.arasec.ro

Etichete:

Site găzduit de RedHost.ro