Seminarul „Agenda Digitală: Luna europeană a securității cibernetice”

CERT-RO și ENISA au organizat în data de 21 aprilie 2015 un seminar pe tema Lunii Securității Cibernetice (European Cyber Security Month). ARASEC – Asociația Română pentru Asigurarea Securității Informației a fost reprezentată la acest eveniment de domnul lect.dr.ing. Ioan-Cosmin MIHAI – vicepreședinte ARASEC.

Scopul acestui seminar a fost identificarea partenerilor în Romania pentru implementarea și promovarea activităților ENISA de la nivel european la nivel național. În cadrul acestui eveniment au fost purtate discuții despre proiectele și activitățile ENISA la București, punându-se accent pe parteneriatele public-private.

ECSM

Discuțiile s-au concentrat pe proiectul Luna europeană a securității cibernetice – un proiect european început acum 3 ani, care a reușit să atragă anul trecut peste 30 de țări membre, printre care și România.

S-au prezentat contextul politicilor publice la nivel european, proiectele NIS (Network and Information Security) în educație și pilonii de activitate ENISA. Daria Cătălui – ENISA a pus accentul pe domeniul educației, susținând o mai bună cooperare între organismele de tip public și privat, pentru beneficii comune. Educația reprezintă un pilon de bază în lumea on-line, fiind necesară promovarea competențelor și a formării în domeniul digital.

În a doua parte a seminarului a fost prezentată activitatea Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT-RO și parteneriatul Public-Privat în NIS (Network and Information Security).

Activitatea desfășurată pe parcursul acestui seminar a oferit prilejul pentru un schimb reciproc şi constructiv de idei prin intermediul cărora au fost relevate noi modalități prin care se poate oferi un plus de calitate procesului de educație în domeniul digital, astfel încât acesta să se desfășoare la nivelul standardelor europene.

Sursa foto: www.enisa.europa.eu
Sursa articolului: www.arasec.ro

Etichete:

Site găzduit de RedHost.ro