Webinar despre atacurile ce vizează poșta electronică

În data de 30 aprilie 2020, Agenția Uniunii Europene pentru Formare în Materie de Aplicare a Legii (CEPOL) a organizat webinarul „Email-Based Attacks and Emails Analysis” (Atacurile ce vizează poșta electronică și analiza e-mailurilor), împreună cu experți din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, pentru pregătirea ofițerilor de poliție, procurorilor și judecătorilor din Uniunea Europeană în domeniul combaterii criminalității informatice.

Webinarul a fost susținut de dl Ioan-Cosmin MIHAI din cadrul Facultății de Poliție, vicepreședinte al Asociației Române pentru Asigurarea Securității Informației (ARASEC). Pe parcursul acestui webinar s-au prezentat formele de atacuri cibernetice ce vizează poșta electronică, metode de investigare a acestora folosind instrumente de tip OSINT (Open Source Intelligence) și soluții de securizare a conturilor de e-mail.

Importanța acestui webinar în pregătirea specialiștilor din Uniunea Europeană pentru prevenirea și combaterea criminalității informatice a fost dată de creșterea alarmantă a numărului de atacuri cibernetice ce a vizat poșta electronică în perioada pandemiei de coronavirus.

Etichete:

Site găzduit de RedHost.ro