Octombrie 2013 – Luna Europeană a Securității Cibernetice

cyber-securityÎn 2013 ENISA va continua colaborarea cu statele membre și cu Comisia Europeană pentru promovarea și dezvoltarea proiectului Luna Europeană a Siguranței pe Internet (European Cyber Security Month-ECSM).

Anul acesta ENISA dorește implicarea unui număr mai mare de state membre, pentru a se asigura o concentrare eficientă pe o serie de teme cu impact global.

Obiectivele din anul ​​2013 vor urmări recomandările finale din anul 2012, și anume de a:

  • aduce în discuție  securitatea cibernetică, una dintre prioritățile identificate în Strategia de Securitate Cibernetică a ​​UE;
  • promova o utilizare mai sigurăa internetului;
  • crește nivelul de conștientizare a populației prin intermediul campaniei ECSM;
  • crește interesul național prin dimensiunea europeană și globală aproiectului;
  • spori atenția și interesul cu privire la securitatea informațiilor prin coordonare politică și mass-media.

Scopul final al acestui proiect îl constituie creșterea nivelului de conștientizare a populației asupra amenințărilor din mediul online. ECSM include o gamă diversă de activități,  publicitate TV și radio, campanii social media, distribuirea de pachete educaționale și evenimente speciale care vor fi organizate în fiecare stat membru participant.

Unul dintre partenerii ENISA în cadrul ECSM este Europol prin intermediul European Cyber-Crime Center (EC3). Astfel, în cadrul campaniei Safer Internet Day 2013, EC3 lansează în perioada 23 iulie-15 octombrie 2013, competiția Cyber Safety. Prin această competiție se dorește încurajarea tinerilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 16 ani să creeze conținuturi online care să promoveze siguranța pe internet. În concurs pot fi înscrise imagini (JPEG, PDF, EPS), clipuri video (MPG, WMV, FLV), animații (Flash SWF) și fișiere ZIP. Conținutul trebuie să fie conceput pentru promovarea unui Internet mai sigur și nu trebuie să depășească 30 MB.

Sursa foto: www.hedgeco.net
Sursa articolului: www.cert-ro.eu


Site găzduit de RedHost.ro