Studiul „Provocări actuale în domeniul securității cibernetice – impact și contribuția României în domeniu”

Studiul „Provocări actuale în domeniul securității cibernetice – impact și contribuția României în domeniu” a fost realizat de Ioan-Cosmin Mihai (Academia de Poliție „Al. I. Cuza”), Costel Ciuchi (Secretariatul General al Guvernului) și Gabriel Petrică (Universitatea Politehnica din București), în cadrul proiectului „Studii de strategie și politici – SPOS 2017”, coordonat de Institutul European din România (IER).

Obiectivul general al acestui proiect de cercetare îl reprezintă analiza provocărilor actuale prezente în domeniul spațiului cibernetic, identificându-se amenințările, vulnerabilitățile și riscurile la adresa securității cibernetice. Este studiată capacitatea României de reacție la amenințările prezente în mediul virtual, atât la nivel național, cât și la nivel european și regional

Principalele etape în promovarea studiului „Provocări actuale în domeniul securității cibernetice – impact și contribuția României în domeniu” au fost:

Lansarea Studiilor de Strategie şi Politici – SPOS 2017, coordonate de Institutul European din România (IER), în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe (MAE), la Biblioteca Academiei Române: https://www.arasec.ro/comunicate-de-presa/conferinta-de-lansare-a-studiilor-de-strategie-si-politici-spos-2017/;

Prezentarea studiului la Academia Română, în cadrul mesei rotunde „Oportunități și provocări în noua eră digitală. Implicații pentru România”, organizată de Institutul European din România: https://www.arasec.ro/comunicate-de-presa/masa-rotunda-oportunitati-si-provocari-in-noua-era-digitala-implicatii-pentru-romania/;

Lansarea studiului la Reprezentanța Comisiei Europeane în România, în prezența reprezentanților instituțiilor publice, companiilor private și mediului academic: https://www.arasec.ro/comunicate-de-presa/lansarea-studiului-provocari-actuale-in-domeniul-securitatii-cibernetice-la-reprezentanta-comisiei-europene-in-romania/;

Prezentarea concluziilor studiului la Radio România Actualități, emisiunea „Probleme la zi”, privind capacitatea României de reacție la amenințările prezente în mediul virtual: https://www.arasec.ro/comunicate-de-presa/prezentarea-studiului-provocari-actuale-in-domeniul-securitatii-cibernetice-la-radio-romania-actualitati/.

Lansarea studiului la Reprezentanța Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană, Bruxelles, evenimentul fiind deschis de Ministrul delegat pentru afaceri europene: https://www.arasec.ro/comunicate-de-presa/lansarea-studiului-provocari-actuale-in-domeniul-securitatii-cibernetice-la-reprezentanta-permanenta-a-romaniei-pe-langa-ue/.

Principalul beneficiar al acestui studiu este Ministerul Afacerilor Externe. De asemenea, rezultatele studiului pot fi utile pentru Administraţia Prezidenţială, Guvernul României, Parlamentul României – Camera Deputaților, respectiv Senatul României.

Studiul „Provocări actuale în domeniul securității cibernetice – impact și contribuția României în domeniu” poate fi descărcat de pe site-ul Institutului European din România (IER):

Etichete:

Site găzduit de RedHost.ro